Naturalne produkty tylko z Warmii i Mazur
Na Międzynarodowych Targach Żywności Ekologicznej i Naturalnej „Natura Food” przedstawiciele województwa warmińsko-mazurskiego zaprezentowali żywność tradycyjną, regionalną, naturalną i ekologiczną.
Prezentowano miody lipowe i wielokwiatowe z Barcji wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa (Gospodarstwo Pasieczne „Bartnik Mazurski” z Gnatowa k. Kętrzyna), przetwory z mleka koziego (Gospodarstwo Rolne „Nad Arem” z Kierźlin), sękacz mazurski wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa oraz słodycze i musli bio (Firma „Mark” Łukasz Kiezik, z Gajewa k. Giżycka), tradycyjne, naturalne pieczywo m. in. Chleb żytnio-orkiszowy z kminkiem – zdobywca Perły 2018 (Gminna Spółdzielnia Samopomoc Chłopska piekarnia Dźwierzuty) oraz tradycyjne herbaty i zioła (Zielarnia Warmińska).